A Fi-relé más néven érintésvédelmi relé, vagy áramvédő kapcsoló. Ez a szerkezet arra való, hogy ha otthon a lakásában ön megérintené a feszültség alatt álló vezetéket vagy az üzemszerűen feszültség mentes, de a hiba következtében feszültség alá kerülő vezető részeket akkor ez a kapcsoló a tényleges áramütés kialakulása előtt elbontja az áramkört így megmentve akár az ön életét is.

Ma már az áramvédő kapcsolót kötelező beépíteni minden új szerelésnél vagy felújításnál is. Csak szakszerű bekötés esetén működik úgy, hogy életet mentsen amikor szükség van rá, ezért erősen ajánlott megfelelő szakemberrel beépíttetni. Régi hálózatokon nem megy olyan simán a beépítése, mert régen még gyakran keverték egymással a nulla és védővezetőket, és az újonnan beépített Fi-relé ezen kötések helyre rakása nélkül nem is fogja engedni visszakapcsolni az áramot. Szóval régi hálózatoknál ahová Fi-relét kell beépíteni végig kell vizsgálni a kötéseket és kijavítani az esetleges felcseréléseket.

A félreértések elkerülése végett tisztázandó, hogy az áramvédő kapcsoló nem váltja ki a földelést, hanem csak azzal együtt működik megfelelően.

A Fi-relé működési elve közérthetően:

A Fi-relén át kell vezetni a fázis és nullavezetőt. A védővezetőt nem szabad rajta átvezetni, hanem azt a védendő készülék testére kell kötni. Az áramvédő kapcsoló belsejében van egy áramváltó melynek vasmagján átvezetjük az üzemi vezetőket, azaz a fázis és nulla vezetőket. Hibamentes üzemben a fázis és a nullavezetőn folyó áramok megegyeznek ilyenkor nincs gerjesztés az áramváltó szekunder tekercsében. Hiba esetén, amikor a nullavezetőn kevesebb áram folyik vissza mint amennyi a fázisvezetőn beáramlott, az áramváltó gerjeszti a szekunder tekercset és ha a hibaáram értéke meghaladja a korlátot akkor a benne lévő kioldóegység működésbe lép – elbontja a tápfeszültséget.

Ha ön nem érzi magát biztonságban otthonában, vagy volt már kellemetlen tapasztalata az árammal akkor keressen fel bármely elérhetőségemen és átvizsgáljuk otthona elektromos állapotát, majd javaslatot teszünk annak biztonságosabbá tételének érdekében.

A Fi-relét kötelező beépíteni minden új szerelésnél valamint felújítás esetén!

Köszönöm figyelmét!

A leidlvillany-nál Budapesten és Pest megyében INGYENES KISZÁLLÁSSAL díjmentes árajánlatot készítünk a helyszínen a szerelésről.

Nézze meg elérhetőségeinket erre a szövegre kattintva és vegye fel velünk mielőbb a kapcsolatot!

Bármilyen elektromos problémája van, vagy bővítést szeretne, akár új szerelésről van szó a Leidlvillany-nál a legkisebb feladatoktól a legnagyobb feladatokig mindent megoldunk, optimális áron, hogy a vevő és szerelő is jó „szájízzel” váljanak el egymástól, további ajánlásokat biztosítva ezzel a villanyszerelőnek.

Ha otthonában hirtelen elment az áram és sötétségbe borult a fél vagy esetleg egész lakása, vagy csak egy konnektorban nincs áram vagy nem világít egy lámpa, akár égett „amperszagot” érez otthonában akkor a probléma méretétől függetlenül hívjon a 06203603773 telefonszámon vagy használja online hibabejelentő felületét az oldalnak és megpróbáljuk önt azonnal visszahívni és a lehető legrövidebb időn belül elhárítani a problémát, hogy ön újra kellemesen érezhesse magát saját lakásában.

Ha villanyszerelés, akkor Leidl Villany! Villanyszerelői feladatokat végzünk megfizethető áron és nagy odafigyeléssel, a mai kor követelményeinek megfelelően. Fő profilunk a villanyszerelői gyorsszerviz, épületvillamosság, klíma bekötése és szervizelése, kaputechnika és ennek automatizálása, villanybojler bekötése, ipari PLC vezérlések kezelése. Keressen bátran!

Szigethalom, Budapest, Pest megye.

Villanyszerelési szolgáltatásinkról a következő linken olvashat: http://leidlvillany.hu/villanyszereles-szolgaltatasok/

Tekintse meg árainkat, és számolja ki költségeit kalkulátorunk segítségével: http://leidlvillany.hu/villanyszereles-arak-kalkulator/

Vélemény, hozzászólás?