Új családi ház villanyszerelése: A legklasszikusabb villanyszerelői feladat egy új családi ház villanyszerelésének kivitelezése. Érdemes már az építészeti terv megléte után kiválasztani a villanyszerelőt, és ezt úgy kell megtenni, hogy az egész tervezést-kivitelezést el tudja végezni, így garantálva, hogy minden rendben lesz elkészítve új otthonában. Olyan villanyszerelőt kell keresni, aki a mérőhely kialakítást is el tudja végezni a szükséges dokumentációkat biztosítva, így levéve az ön válláról egy elég nagy terhet.

A legelső dolog egy új családi ház építése esetén az áram biztosítása az építkezés idejére. Építkezés idejére az áramszolgáltatótól lehet kérni ideiglenes áramvételezést. Ez legtöbbször úgy zajlik, hogy a telekhatárra egy ideiglenes faoszlopra rászerelünk egy mérőszekrényt és innentől kezdve lehet áramot vételezni az építkezéshez szükséges munkálatokhoz. Természetesen ezeknek az ügyeknek az intézését a leidlvillany teljesen átvállalja, így önnek csak ránk kell bíznia a feladat elvégzését, mi pedig a szükséges dokumentációkat is kitöltjük valamint a szerelést is szakszerűen elvégezzük.

Ha már bent van az áram a telken és elkezdődtek a munkálatok, akkor lehet elkezdeni tervezni új otthona elektromos hálózatát. A tervezésbe beletartozik az erősáramú, és gyengeáramú hálózatok tervezése. Nagyon át kell gondolni milyen kényelmi eszközöket, szeretne igénybe venni otthonában, és ha ezek megvannak, akkor ezeknek is biztosítani kell az elektromos áramot. Tervezéskor az alábbi dolgokra kell gondolni: Szeretne-e elektromos főzőlapot, klímát, elektromos kapunyitót, éjszakai áramot villanybojler részére, kábeltévé-internet-számítógép hálózat falba süllyesztése, esetleges hangrendszer kábeleinek falba süllyesztése. Valamint gondolni kell különböző melléképületek (pl. kamra villanyszerelése) áramellátására is esetleg külön fogyasztókra, mint pl. Kerti szivattyú, vagy házi vízmű (Hidrofor). Ezekre mindenféleképpen gondolni kell a tervezéskor, mert ha kimaradnak a kivitelezés során a bizony jelentős anyagi veszteséggel pótolható csak.

Ha szeretne új otthonába klímát, akkor ezeknek a csöveit is bekell rakni a falba, hogy ne rontsa otthona esztétikai megjelenését. Ha elektromos kaput szeretne, akkor a kapubejáró lebetonozása előtt már le kell rakni a kapuhoz szükséges kábeleknek a csövet, mert betonozás után már nincs lehetőség erre. Ezekre mindenféleképpen kell gondolni, mert sok kellemetlenséggel jár ha valami kimarad.

Ha a tervezés elkészült, akkor a tulajdonossal még egyszer átbeszélünk mindent, hogy minden úgy került e papírra, ahogyan azt ő elképzelte. Ha valami módosítást szeretne, akkor azt még átalakítjuk a rajzokon, majd ha minden fal szerkezetkészen áll, akkor felvonulunk a munkaterületen.

A ház villanyszerelése a terv alapján a kapcsolók, konnektorok, lámpák és egyéb kiállások kijelölésével kezdődik, majd ha ez meg van, akkor feljelöljük a falakra a nyomvonalat. Feljelölés után kifúrjuk, a szerelvénydobozoknak szükséges helyeket majd elkezdődik a horonymarás. A kimart hornyot vésőgéppel kivéssük a villanyszerelés csöveinek számára. Ha minden horony ki van vésve megfelelő mélységben, akkor elkezdődik a csövek és szerelvénydobozok begipszelése. Szerelvénydobozok gipszelésénél ügyelni kell arra, hogy a téglafalra még vakolat és glettelés jön, így a szerelvénydobozt annyival kijjebb kell rakni a téglafal síkjától, hogy a vakolat síkjától maximum 5-6mm-el kerüljön beljebb, mert így alkalmas a kapcsolók és konnektorok rögzítése a doboz. Ha megvan a gipszelés és minden cső, doboz a helyén van akkor jön a vezetékezés.

Minden csőbe egyszerre kell behúzni a szükséges vezetékszál mennyiséget. Az áramköröket nem szabad keverni a hibalehetőségek minimumra csökkentése érdekében. Ha a vezetékek mindenhova behúzásra kerültek, akkor elkészítjük az összes kötést a házban, és a kötődobokra felrakjuk a fedelet, hogy vakoláskor ne menjen bele semmilyen oda nem illő anyag. A kötődobozok készre szerelése után, gyakorlatilag a villanyszerelés alapszerelése elkészült.

Ilyenkor a villanyszerelő csapat egy kis időre levonul a munkaterületről. Festés után újra jön a villanyszerelés, ez a második rész. Ilyenkor az első a lakáselosztó bekötése. A lakáselosztó bekötése a legfontosabb dolog a ház villanyszerelése során, hiszen innen megy el a ház összes pontjára az áram. Megfelelően kell kiválasztani az összes védelmi eszközt, hogy azok a védeni kívánt áramköröket tökélesen védeni is tudják. Az egyes áramköröket tilos túlbiztosítani, mert az baleset és tűzveszélyes. Kötelezően beépítjük a Fi-relét a lakáselosztóba az érintésvédelem fokozatának növelése érdekben.

Ha a lakáselosztó szerelése készen van akkor jön a szerelvényezés, a ház összes pontjára felrakjuk a különböző kapcsolókat, konnektorokat, lámpákat és egyéb szerelvényeket majd elkezdődik minden áramkör letesztelése. A világítási áramkörök tesztelése majd a konnektorok helyes bekötését ellenőrizzük. Ellenőrizzük a beépített Fi-relé működőképességét és minden szükséges mérés elvégzünk. Ha minden rendben ment, akkor utána gyakorlatilag a komplett villanyszerelés elkészült. A villanyszerelő csapat levonul.

Az elkészült ház villanyszerelésére 10 év garanciát biztosítunk megfelelő használat esetén.

Válassza a leidlvillany-t új otthonának elektromos szereléseinek elvégzésére, hogy a lehető legjobbat nyújtsa önmagának és családjának és biztonságosan érezhesse magát frissen elkészült otthonában.

Ha felkeltettük érdeklődését kattintson erre a szövegre és vegye fel velünk a kapcsolatot vagy nézze meg árainkat.

Köszönöm a figyelmét!