Projektek:

Egy épület kábelezésénél nélkülönözhetetlen villanyszerelési termék a vezeték elágazásoknál az úgynevezett kötődoboz, amelyek lehet falba süllyesztve vagy falon kívül szerelve is. A süllyesztett elektromos kötődobozt általában téglafalba vagy gipszkartonba építik be.

A falon kívüli dobozok többféle IP védettséggel rendelkeznek, többnyire vízmentes vagy kültéri kivitelűek, jellemzően IP44, IP65, IP68 a védettségük. Különleges típusuk a tűzálló kötődoboz, amit épületek tűzjelző rendszereihez szoktak beépíteni. Ismertebb villamos elágazó doboz típusok OBO, Budvill, Gewiss gyártmányúak.

A szerelvényezésnél nélkülözhetetlen másik doboz típus a szerelvény doboz, amelybe a villamossági szerelvényeket, kapcsolókat, konnektorokat építik be. Kivitelre jellemzően 65-ös méretű egyes vagy sorolható doboz, melyet bele lehet süllyeszteni téglafalba vagy erre a célra gyártott típusnál gipszkartonba egyaránt.

Különleges esetben az épület hőszigetelésébe is létezik kiemelő doboz, amelybe a szerelvényeket belehet építeni. Ismertebb típusok: Kaiser, F-Tronic, Budvill, Kopos, Schneider.

Galéria: