Projektek:

020.07.31-ig ezen vizsgálat neve érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálat és erősáramú szabványossági felülvizsgálat volt. 2020.07.31-én lépett érvénybe a 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet, ami új fogalomként vezette be a villamos biztonsági felülvizsgálatot. Ez az új megnevezésű ellenőrzés összevonta a korábban két külön vizsgálatként végzett munkákat. 

Ki végezhet ilyen felülvizsgálatot? Az akinek van érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló és (itt nagyon fontos az és, mert állhatna itt vagy is) erősáramú berendezések felülvizsgálója szakképesítése az alap villanyszerelő végzettség mellé. Ezen túlmenően, ha valaki szabályszerűen és jogkövetően kívánja végezni a munkáját, akkor még szakszolgálati FAM szerelő képesítésre is szüksége van a felülvizsgálónak, hiszen az MSZ 1585:2016 szabvány szerint a villamos mérések feszültség alatti munkának számítanak. (FAM: Feszültség Alatti Munkavégzés)

Mivel FAM munkát egyedül nem lehet végezni, ezért 2 db FAM végzettséggel rendelkező felülvizsgálóra van szükség azért, hogy a jegyzőkönyv ne csak egy szépen kitöltött – de értéktelen papírköteg legyen. 

Cégünk tudja vállalni villamos biztonsági felülvizsgálatok komplett elvégzését, legyen az üzemszerű használatba vétel előtti felülvizsgálat, vagy időszakos. Mi valóban úgy végezzük el a mérést, ahogyan azt a szabványok megkövetelik és nem a jegyzőkönyvgyártók táborát növeljük. Nem írunk be „hasra csapva” értékeket a jegyzőkönyvbe, hiszen tudjuk hogy esetleges baleset után az első személy aki eljárás alá lesz vonva az a felülvizsgáló.

Galéria: