Projektek:

A monolit betonfödém egy többszintes családi háznál az egyes szinteket választja el egymástól. Az építkezés során a villanyszerelőnek kell elhelyeznie a mennyezeti lámpák kiállásáhot szükséges különleges kivitelű dobozokat valamint ezek védőcsövezését kialakitania.

Nagyon fontos a precíz mérés és a pontos tervrajzok, belsőépítészeti elrendezések ismerete, hiszen egy ilyen födémben ha rossz helyre kerül valami, azt nagyon nehéz utólag áthelyezni. Modern épületeknél már mennyezetfűtés is van a padlófűtés mellett. Ezen csövek is a monolit betonfödémben helyezkednek el, viszont ezt az épületgépészeti kivitelező létesíti. Nagyon fontos a két szakma közötti megfelelő kommunikáció, a nyomvonalak egyeztetése.

Az elkészült munkáról fontos jó minőségű fényképeket készíteni esetlegesen mérőszalag mellett, így később egy mennyezeti lámpa felfúrásakor tudjuk majd hol mennek a csövek a betonban.
Mennyezetfűtéssel érintett területen a lámpák felszerelésénél saját Bosch hőkameránkat is felhasználjuk, így nagy biztonsággal tudjuk vállalni olyan helyeken is a lámpák felszerelését ahol egyáltalán nem vagy csak korlátozottan állnak rendelkezésre képek a beton födémben futó csövekről.

Galéria: